آنچه از دوران کرونا با ما باقی می‌ماند

آنچه از دوران کرونا با ما باقی می‌ماند

نویسنده : سونا کوشکی- واحد بازاریابی و توسعه بازار شرکت تیپاکس
کرونا ویروس، یک بیماری همه‌گیر و یک بحران اقتصادی است که تاثیر بی‌سابقه‌ای در زندگی روزمره ما داشته است. جفری کول، محقق دانشگاه کالیفرنیای جنوبی می‌گوید: "بدون هرگونه آمادگی، در بزرگترین آزمایش علوم اجتماعی زمان قرار گرفته‌ایم".
کول، که مدیر مرکز آینده دیجیتال در دانشکده ارتباطات دانشگاه آننبرگ USC است، تأکید می‌کند که :«تاثیرات کرونا ویروس روی زندگی مردم، تا سال‌ها بعد از ناپدید شدن تهدید ویروس باقی می‌مانند، به‌گونه‌ای که در آینده می‌توانیم سبک زندگی را به قبل و بعد از کرونا تقسیم کنیم».
ماه گذشته، این مرکز با همکاری شورای تبلیغات و گروهی از اعضای رسانه، بازاریابی و شرکت‌های فناوری، پروژه‌ای در زمینه کرونا ویروس را آغاز کرد که در آن، با بررسی نمونه‌ای 1000 نفری از مردم آمریکا، نحوه زندگی و مقابله آنها با تغییرات ایجاد شده توسط این ویروس را مورد بررسی قرار می‌داد. نتایج نشان می‌دهند بسیاری از روش‌های سازگاری زندگی با ویروس کرونا، دیجیتالی یا فیزیکی- مدت‌ها پس از پیدا شدن واکسن یا درمان، ادامه داشته و زمان زیادی طول می‌کشد تا زندگی به حالت «عادی» بازگردد. در ادامه، 10 حوزه که از یافته‌های نظرسنجی و تحلیلهای متخصصان به‌دست آمده و بیش از بقیه دارای تأثیر دائمی بر زندگی شخصی، حرفه‌ای و فرهنگی ما خواهند بود، معرفی می‌شوند:
  1. کار در خانه

  2. داده‌های این پژوهش نشان می‌دهند پس از شیوع ناگهانی کرونا، ده ها میلیون نفر با برقراری ارتباط از راه دور، مشغول به کار هستند و بسیاری از آنها از این شیوه انجام کار رضایت دارند. چهل و دو درصد از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی گفته‌اند که این تجربه باعث شده بخواهند بیشتر در خانه کار کنند. بیش از 60 درصد افرادی که مشغول کار از راه دور هستند، گفته‌اند که از داشتن لباس‌های راحت و برخورداری از استانداردهای نظافت، انعطاف‌پذیری بیشتر و عدم رفت‌وآمد، لذت می‌برند و 78 درصد اذعان داشته‌اند که با دورکاری، به‌همان اندازه مؤثر هستند یا حتی بیشتر از قبل کار می‌کنند.
    دبرا دینوسنزو، مدیرعامل شرکت  VirtualWorks، یک شرکت مشاوره در زمینه انجام مشاغل از راه دور، می‌گوید:«فکر می‌کنم تقاضای کارمندان برای دورکاری، روند صعودی خواهد داشت». او معتقد است: «افراد و خانواده‌ها دوست دارند زمان بیشتری را در کنار بکدیگر بگذرانند. فکر می‌کنم مردم می‌خواهند وقت بیشتری برای کار در خانه داشته باشند و به رفت‌وآمدهای دیوانه‌کننده‌ای که قبلاً انجام می‌دادند، برنخواهند گشت».
    برای بسیاری از افراد، دورکاری با موافقت و استقبال مدیرانشان مواجه شده است. پژوهش انجام شده توسط گارتنر در اواخر ماه مارس روی سه چهارم از مسئولان امور مالی شرکت‌ها نشان داد سازمان‌های پژوهشی و مشاوره کسب‌و کار قصد دارند در راستای تلاش‌های خود برای کاهش هزینه‌ها در دوران پساکرونا، حداقل 5 درصد از کارمندان درون سازمانی خود را به وضعیت از راه دور دائمی منتقل کنند.
  3. ملاقات با پزشک

  4. نظرسنجی انجام شده در سال گذشته توسط دانشگاه میشیگان درباره سالمندان (تحت حمایت AARP) نشان داد که تنها 4 درصد از افراد بالای 50 سال ارتباط مجازی با پزشک خود داشته‌اند. بیش از نیمی نمی‌دانستند که پزشک آنها حتی ویزیت ویدیویی را ارائه می‌دهد یا خیر. به گفته پرتی مالانی، متخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه و مدیر نظرسنجی، بیماران و مشارکت‌کنندگان این نظرسنجی، به‌طور یکسان به پزشکی از راه دور علاقه‌مند بودند، اما عجله‌ای برای آن نداشتند.
    او می‌گوید: «سرعت نور تغییر کرده است». پزشکان و بیمارانی که قبلاً پزشکی از راه دور را تنها در شرایط محدود، مانند بیماری هنگام مسافرت در نظر می‌گرفتند، اکنون می‌دانند که می‌توان خدمات گسترده‌تری را از طریق آنلاین فراهم کرد. در کنار حذف دردسرهایی مانند پارکینگ و زمان صرف شده در اتاق انتظار، ویزیت‌های ویدئویی امکان مشاهده و مشارکت اعضای خانواده را آسان‌تر می‌کنند و این یک فرصت بزرگ برای مراقبان است.
    مالانی می‌گوید: «علاقه زیادی برای تحقق پزشکی از راه دور و تلاش برای رسیدن به آن وجود دارد. این موضوع در گذشته مانند آرزویی بود که امکان نداشت بتواند جایگزین ویزیت‌های حضوری شود. اما امروز، به‌دلیل ضرورت ایجاد شده، واقعاً سریع رشد کرده است».
  5. خرید مواد غذایی

  6. تعجبی ندارد که در دوران شیوع کرونا، خرید آنلاین و تحویل مواد غذایی درب منازل افزایش پیدا کند. در یک نظرسنجی انجام‌شده توسط شرکت سرمایه‌گذاری RBC Capital Markets در مارس 2020 روی بیش از 1500 مصرف‌کننده، مشخص شد که در مقایسه با 36 درصد نظرسنجی مشابه در اواخر سال 2018،  55 درصد از پاسخ‌دهندگان، مواد غذایی مورد نیاز خود را به‌صورت آنلاین تهیه می‌کنند. همچنین دانلود اپلیکیشن‌های خدمات تحویل درب منزل مانند  Instacart، Walmart Grocery و Peapod  فقط در یک ماه، دو، سه و حتی چهار برابر شده است.
    RBC، که از سال 2015 نبض مصرف‌کنندگان در خرید مستمر آنلاین موادغذایی را در دست دارد، ماندگاری این تغییرات را عمیق‌تر بررسی می‌کند. بیش از نیمی از کسانی که مواد غذایی مورد نیاز خود را به‌صورت آنلاین خریداری کرده‌اند، اظهار داشتند که بحران کرونا باعث شده به‌طور مستمر، خرید آنلاین را ادامه دهند. از بین کسانی که فقط خرید حضوری می‌کنند، 41 درصد قصد دارند در شش ماه آینده خرید آنلاین را امتحان کنند. نتایج نشان می‌دهد این دوران «نقطه عطفی» در تقاضای مصرف‌کنندگان است که RBC  آن را «یک تغییر پایدار و دائمی» در نحوه خرید مواد غذایی می‌داند.
  7. در ارتباط ماندن با دیگران

  8. یکی از یافته‌های کلیدی پروژه شیوع کروناویروس این است که اگرچه همه‌گیری کرونا زندگی اجتماعی ما را به‌صورت آنلاین تغییر داده، اما روابط مردم با اقوام، دوستان و همکارانشان آسیب ندیده است.
    این بدان معنا نیست که ما به روزهای نوشیدنی خوردن با دوستانمان باز نخواهیم گشت. کول می‌گوید: « مفهوم و ماهیت شیوه تعامل و معاشرت به‌شدت تحت تأثیر قرار گرفته است. اپلیکیشن‌هایی مانند زوم و ویدئو کنفرانس، اگرچه از آنها لذت می‌بریم اما ممکن است برای استفاده مکرر لذت‌بخش نباشند. با این وجود، فکر می‌کنم چنین اپلیکیشن‌هایی، مردم را بیشتر به یکدیگر متصل می‌کنند؛ زیرا ما عادت کرده‌ایم یکدیگر را ببینیم و تماس‌های تلفنی، ارتباطی کم عمق ایجاد می‌کنند». 
  9. پوشیدن ماسک 

  10. از مدت‌ها قبل، پوشیدن ماسک برای جلوگیری از انتقال بیماری‌های مسری در بسیاری از کشورهای آسیایی و برخی جوامع آسیایی-آمریکایی رواج داشته است. با شیوع کووید 19، تقریبا تمام ایالت‌ها و کشورها درگیر این موضوع شده‌اند. رابرت کان، استاد حقوق دانشگاه سنت توماس در سنت پاول مینه سوتا، به‌عنوان فردی که مطالعات زیادی در زمینه تمایل آمریکایی‌ها به پوشیدن ماسک انجام داده است، انتظار دارد که اوضاع این‌گونه بماند.
    کان می‌گوید: «کرونا رویدادی است که منجر به دریایی از تغییرات در پوشیدن ماسک‌ها می‌شود». اگرچه هرگز این پدیده مشارکت جمعی را در بر نخواهد گرفت، اما او پیش‌بینی می‌کند که در برخی موقعیت‌ها و شرایط، این موضوع به روال عادی تبدیل خواهد شد - برای مثال در مناطق متراکم شهری یا زمانی که افراد به آنفولانزا یا سرماخوردگی مبتلا می‌شوند.
    کان می‌گوید: «ماسک‌ها ابزار محافظ شخصی نیستند، بلکه محافظ اجتماعی‌اند. همه می‌دانند هرکسی ممکن است دارای سیستم ایمنی ضعیف یا برخی از فاکتورهای خطرناک ابتلا به کرونا باشد! به همین علت هنگام بیرون رفتن از خانه باید ماسک پوشید».
  11. رفتن به سینما

  12. کول می‌گوید در دهه‌های گذشته، حضور مردم در سینما و تئاتر رو به کاهش بوده و با رشد غول‌های پخش آنلاین مانند Netflix و Amazon Prime در سال‌های اخیر، کاهش بیشتری داشته است. او پیش‌بینی می‌کند فیلم دیدن، یکی از مواردی است که با پایان کرونا، با آهسته‌ترین سرعت به وضعیت قبلی خود برمی‌گردد و در نهایت سینماها بسته خواهند شد.
    کول می‌گوید: «پخش ویدئو آنلاین، نبود سینماها را جبران کرده است». وی معتقد است: «همیشه فیلم‌هایی وجود دارند که می‌خواهیم در تئاتر ببینیم، اما سالانه سه تا پنج فیلم هستند که چنین ویژگی را دارند. اکنون کل آینده فیلم و توزیع آن در دست بازی است. اما آنچه غیرقابل انکار است این است که در این بین تئاترها رو به زوال خواهند بود».
  13. سفرهای هوایی

  14. کارشناسان معتقدند کرایه‌ها، مسیرها، انتخاب شرکت هواپیمایی و سایر جنبه‌های پرواز، از مواردی هستند که به شدت تحت تاثیر همه‌گیری کرونا قرار می‌گیرند. با این وجود، مسافران می‌توانند سال‌ها انتظار تجربه متفاوتی را در فرودگاه و هواپیما داشته باشند.
    گری لف، نویسنده وبلاگ سفر هوایی می‌گوید: «باید شاهد رعایت نظافت بیشتری در هواپیماها باشیم. به خاطر چالش‌های اقتصادی ایجاد شده، پیش‌بینی می‌شود که شرکت‌های هواپیمایی برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها، تا 18 ماه هواپیماهای خود را به‌طور کامل نظافت نکنند. امروز مهم نیست که چقدر شرایط سخت باشد، شرکت‌های هواپیمایی باید مشتریان خود را متقاعد کنند که هواپیماهایشان، وسیله‌های امنی برای سفر هستند».
    فرودگاه‌ها نیز باید بیش از پیش وضعیت بهداشتی محیط را پایش کرده، به‌طور مکرر فضای عمومی را ضدعفونی و فضایی را برای مردم فراهم کنند تا فاصله اجتماعی حفظ شود. استفاده از ماسک در کابین‌ها معمول خواهند بود اما اجازه دادن برای انتقال بطری‌های بزرگ مواد ضدعفونی کننده دست برای امنیت فرودگاه و هواپیما دشوار است.

  15. استفاده از وسایل حمل‌ونقل عمومی

  16. این بیماری همه‌گیر، وسایل حمل‌ونقل عمومی را در موقعیت غیرقابل تصوری قرار داده است، زیرا از مردم خواسته شده که مگر در موارد ضروری، از آنها استفاده نکنند. دیوید زیپر یکی از اعضای دانشکده هاروارد کندی می‌گوید: بازگشت به وضعیت عادی دشوار بوده و نیازمند اعمال تغییراتی در نحوه فعالیت آژانس‌های حمل‌ونقل است؛ به‌ویژه هنگامی که نوبت ترغیب مجدد مردم برای استفاده از اتوبوس‌ها و مترو می‌رسد. 
    وی گفت: «درحال حاضر، فناوری‌های بسیاری هستند که به‌منظور ارتقاء ایمنی توسعه یافته‌اند، از جمله این موارد می‌توان به استفاده از نور UV، پیکربندی مجدد اتوبوس‌ها برای ایجاد فضای بیشتر میان مسافران و چک کردن دمای بدن مسافران هنگام سوار شدن اشاره کرد». 
  17. حافظت از حریم خصوصی 

  18. در غیاب واکسن کرونا، ردیابی مخاطب- توانایی ردیابی فرد آلوده با استفاده از برنامه‌های تلفن‌های هوشمند و بلوتوث – به‌طور برجسته در استراتژی‌های مهار ویروس و حفظ فاصله اجتماعی، به‌چشم می‌خورد. این موضوع آنقدر مهم است که دو شرکت اپل و گوگل سعی دارند با همکاری یکدیگر، به‌سرعت ابزارهای ردیابی مخاطب را توسعه داده و منتشر کنند.
    مهندسین فنی می‌گویند که فناوری آنها از اطلاعات شخصی که کاربران باید به اشتراک بگذارند محافظت می‌کند تا ردیابی مخاطب، مانند تاریخچه سلامتی و افرادی که با آنها ارتباط برقرار کرده، به درستی انجام گیرد. ردیابی مخاطب بدان معنی است که ما به کسی اجازه دهیم– دولت یا گوگل - که بداند ما کجا هستیم و کجا خواهیم بود. با این وجود، سلامتی بر همه چیز ارجحیت دارد و زمانی که بحث سلامت افراد و خانواده آنها مطرح است، شاید اهمیت بیشتری نسبت به حریم خصوصی داشته باشد. 
  19. شستن مستمر دست‌ها

  20. با تشکر از کرونا ویروس، امروز همه ما می‌دانیم که چطور به‌درستی دست‌های خود را بشوییم. 
    آخرین نظرسنجی که در اوایل ماه آوریل برای اندازه‌گیری تأثیر کرونا ویروس بر بهداشت دست انجام شد، تأیید می‌کند که ما دست های خود را بیشتر از قبل می شوییم. هفتاد و هشت درصد از پاسخ دهندگان گزارش دادند که حداقل شش بار در روز، بیش از دو برابر روزهای قبل از کرونا، دست های خود را میشویند. هفتاد و هفت درصد از قانون 20 ثانیه پیروی می کنند؛ قبلاً بیشتر افراد به مدت پنج تا 15 ثانیه دست های خود را شستشو می‌دادند. جالبتر آنکه 88 درصد اذعان کردند که احتمالاً پس از پایان همه‌گیری کرونا، این عادت‌ها را حفظ می‌کنند.
    با نظرسنجی بیش از یک سوم آمریکایی‌ها، انتظار می‌رود استفاده از الکل برای ضدعفونی دست، محبوبیت خود را حفظ کند. شرکت فیور مارکتس، یک شرکت هوش مصنوعی، پیش‌بینی می‌کند تا سال 2027، بازار ضدعفونی کننده‌ها سالانه 7.5 درصد رشد داشته باشد. بنابراین تولیدکنندگان عمده‌ای مانند یونیلور، باید ظرفیت تولید خود را برای پاسخگویی به تقاضای مردم در دوران کرونا افزایش دهند.

منبع

https://www.aarp.org/health/healthy-living/info-2020/coronavirus-lifestyle-effects.html 

    نظر شما
    لطفاً کد امنیتی که در عکس نشان داده شده، را وارد کنید کد امنیتی:
    نظرات کاربران