سهم لجستیک از GDP ایران کمتر از معمول است

سهم لجستیک از GDP ایران کمتر از معمول است

نویسنده :

نایب رییس هیات مدیره تیپاکس به تحلیل وضعیت حال و آینده بازار لجستیک کشور پرداخت و گفت: نسبت هزینه لجستیک به تولید ناخالص ملی در ایران بین 5 تا 6 درصد است که بازار بزرگی محسوب می شود اما نکته جالب تر اینکه ما اکنون در دوره های اول رشد صنعت لجستیک در کشور هستیم و اگر نگاهی به وضعیت کشورهای پیشرفته بیندازیم می بینیم که سهم لجستیک از GDP عددی بین 8 تا 11 درصد است.
جمشید ناظمی، با بیان اینکه شرکت ها و سازمان ها به دلیل نام، تاریخچه یا ثروتشان نیست که زنده می مانند، بلکه آنهایی در طول تاریخ بقا خواهند داشت که بتوانند خود را با تغییرات محیطی منطبق کنند، ادامه داد: در طبیعت و در قالب یک اکوسیستم، مجموعه ای از موجودات زنده با یکدیگر و با محیط، آب، هوا، خاک و... تعامل می کنند و در چنین فضایی با هم در رقابت و همکاری هستند. این موجودات در یک اکوسیستم منابع جدیدی را خلق می کنند و با هم به اشتراک می گذارند. زمانی هم که در شرایط محیطی اتفاقی خارج از کنترلشان روی می دهد، همراه با هم سیستم را مدیریت می کنند و زنده می مانند.
نایب رییس هیات مدیره تیپاکس، با بیان اینکه مفهوم اکوسیستم در ادبیات صنعتی و کاری نیز وجود دارد، گفت: تیپاکس تنها یک شرکت، با حضور یک سری از نمایندگان نیست، بلکه درواقع تیپاکس یک اکوسیستم در تعامل با بسیاری از عوامل داخلی و خارجی است. در این اکوسیستم، عوامل مختلف با هم در تعامل هستند و در مواردی با هم رقابت و در مواردی با هم همکاری می کنند و در نتیجه رقابت و همکاری با هم در تضاد نیستند.
مشاور استراتژیک مدیرعامل تیپاکس در توضیح بیشتر این اکوسیستم گفت: تیپاکس ایده ای در حوزه جابه جایی مرسولات داشته و در این راه به نوآوری دست زده است. دیگران حول این نوآوری جمع شده و با هم همکاری کرده اند تا با هم به صورت فعالانه خدمتی را برای برآورده شدن نیاز مشتریان ارائه کنند.
وی با تاکید بر اینکه هر چرخه تکاملی در هر دوره ای نیازمند آن است که یک نوآوری جدید داشته باشد و کسب وکارهایی حول آن شکل بگیرد، افزود: تیپاکس هم در طول زمان خدمات خود را متحول می کند و هر چه جلوتر می رویم، نیاز به ایجاد اصلاحات در اکوسیستم بیشتر می شود.
ناظمی ادامه داد: این اکوسیستم شامل تیپاکس، نهادهای مالی، لجستیک، تأمین کنندگان، مشتریان و نهادهای حاکمیتی است که هر کدام از این ها، زیرمجموعه های خود را دارند و لازم است به همه ابعاد این اکوسیستم توجه کنیم و جزییات آن را ببینیم.
نایب رییس هیأت مدیره تیپاکس در ادامه به تحلیل وضعیت حال و آینده بازار لجستیک کشور پرداخت و گفت: نسبت هزینه لجستیک به تولید ناخالص ملی در ایران بین 5 تا 6 درصد است که بازار بزرگی محسوب می شود اما نکته جالب تر اینکه ما اکنون در دوره های اول رشد صنعت لجستیک در کشور هستیم و اگر نگاهی به وضعیت کشورهای پیشرفته بیندازیم می بینیم که سهم لجستیک از GDP عددی بین 8 تا 11 درصد است. در نتیجه نه تنها ما اکنون در برابر یک بازار بزرگ قرار داریم که روزبه روز نیز حجم این بازار افزایش می یابد.
مشاور مدیرعامل تیپاکس با بیان اینکه روندهای کلان کشور نشان می دهد که میانگین نرخ رشد بین 4 تا 6 درصد است گفت: نرخ رشد تیپاکس شیب تندتری خواهد داشت و باید به سرعت سهم خود را از بازار افزایش دهیم. در این میان تعداد نمایندگان تیپاکس هم رشد خواهند کرد اما نرخ رشد آن، کمتر از نرخ رشد تیپاکس است و در نتیجه درآمد هر نماینده افزایش می یابد. اما طبیعی است که برای رسیدن به نرخ رشد مدنظر تیپاکس، باید با سرعت شبکه نمایندگی گسترش یابد.

 

مشاهده متن خبر 

    نظر شما
    لطفاً کد امنیتی که در عکس نشان داده شده، را وارد کنید کد امنیتی:
    نظرات کاربران